26 november 2015

Over Astara

ALO1080_23106Ik wilde verbinding in mijn gezin. En ik merkte dat ik communicatieskills miste. Ik kon boos en autoritair worden, óf mijzelf helemaal wegcijferen. Maar voor mijn behoeften opkomen op een manier die respectvol en harmonieus was, en ook rekening hield met de behoeften van mijn gezinsleden, dat had ik nooit geleerd. Ik schreef mij in voor een introductietraining Geweldloze Communicatie

Al snel kwam ik erachter dat ik zelf de grootste blokkade in de communicatie met anderen was. In al die momenten dat ik mij ergerde aan het gedrag van mijn kinderen, wilde dat dingen anders waren of vond dat iets op mijn manier moest gebeuren, bleken overtuigingen een rol te spelen. Die mij niet hielpen om in een gelijkwaardige, harmonieuze verbinding met anderen te kunnen staan. Integendeel, ik ontdekte dat het opvoeden van mijn kinderen eigenlijk draaide om het opvoeden van mijzelf.

Inmiddels ben ik een veelgevraagd coach, trainer en mediator en heb ik al honderden ouders getraind in de vaardigheden en mindset om echt onvoorwaardelijk te blijven in de omgang met kinderen en weg te blijven van straffen en belonen, manipulatie, beschamen of schuldig laten voelen als opvoedmiddelen. Als Geweldloze Communicatie trainer ben ik internationaal gecertificeerd bij het Center for Non Violent Communication en lid van de Nederlandse Geweldloze Communicatie Kring. Mijn bedrijf Zayma Training & Coaching is een CRKBO geaccrediteerde instelling.

En wanneer ik niet bezig ben met het geven van trainingen en workshops ben ik het leven aan het vieren met mijn twee zoons en babydochter, en zijn wij de wereld aan het verkennen in Nederland of ver daarbuiten. Ik werk en leef nauw samen met Jort Bijleveld, ook gecertificeerd trainer Geweldloze Communicatie. Wij leven vanuit een gedeelde intentie om samen te spelen, leren, lachen, huilen, het grote avontuur van het leven aan te gaan. Deze intentie drijft niet alleen ons partnerschap en werk, maar schept ook een veilige omgeving voor de kinderen, waarin zij, zoveel mogelijk, in alles gezien en gehoord kunnen worden.

Wat anderen over mij zeggen:Leden Login

Paswoord vergeten?

Word lid

Nieuw paswoord aanvragen
Geef je e-mail adres in. Een nieuw paswoord wordt naar je mailbox gestuurd.