Deze training is voor jou als...

 • je begrijpt dat er echt een wezenlijke verandering nodig is om het ouderschap van je waarden ook werkelijk te belichamen en voor te leven
 • je beseft dat het niet genoeg is om te lezen en filosoferen over onvoorwaardelijk ouderschap maar je er ook werkelijk iets mee moet gaan DOEN wil het in je lijf kunnen zakken
 • je er klaar voor bent om echt werk te maken van je ouderschap, de benodigde communicatieskills te leren en de ouder te worden die je je kinderen gunt
 • je wel snapt dat je dit alleen zelf kunt doen maar het ook niet alleen hoeft te doen
 • je jezelf deze investering in jezelf gunt en er wat tijd voor vrij wil maken

Gebaseerd op deze 3 peilers voor onvoorwaardelijk ouderschap

Communiceren met Compassie
 

Je leert welke taal en manier van denken leidt tot machtsstrijd en frustraties, wat het geweldloze communicatiemodel is en hoe je het in kunt zetten tijdens lastige situaties met kinderen. Zo oefen je met vragen om wat je nodig hebt zonder gebruik te maken van dwang, angst, schuld, schaamte, straf, chantage etc. en ook beter horen wat je kinderen eigenlijk nodig hebben op die moeilijke momenten.

Radicale zelfzorg
 

Je oefent met zelfzorg en zelfcompassie, minder streng voor jezelf zijn en met meer respect in gedachten tegen jezelf praten. En je leert omgaan met je eigen emotionele triggers, schuld, schaamte, boosheid en andere lastige gevoelens. Niet door ze weg te stoppen of af te reageren op anderen, maar op een manier die je meer in verbinding met jezelf én je naasten brengt.

Liefdevol grenzen aangeven
 

Je leert hoe je de behoeften van je kind kunt (h)erkennen en adresseren zónder daarbij je eigen behoeften te vergeten. Je krijgt handvatten om het minder persoonlijk te nemen wanneer je kind niet meewerkt. En leert luisteren en contact maken zonder jezelf te verliezen. Zodat je ook de rust kunt bewaren wanneer de emoties hoog oplopen en op een respectvolle manier je grenzen aangeven of het gedrag van je kind ombuigen.

caret-down caret-up caret-left caret-right
Bianca Snoek Zuid-Holland
Bedankt voor deze kans Astara. De training heeft mijn ogen geopend, trauma's werden erkend en mijn innerlijke kind heeft mogen rouwen hierom. Ik ben dankbaar voor de diepere band met mijn omgeving en het heeft mijn leven echt verrijkt. Ik had niet verwacht dat een online training zoveel los zou kunnen maken. Vooral de compassie die ik kan voelen voor anderen is een echte toegevoegde waarde. Ik hoop dat je nog veel mensen blij kunt maken met deze training. Succes!

Dit ga je allemaal behandelen in 3 maanden tijd

Welke taal leidt tot machtsstrijd en frustraties en welke taal ondersteunt gelijkwaardigheid en intrinsieke motivatie? Je ontdekt hoe macht mét je kinderen eruit ziet en welke vaardigheden nodig zijn om in gelijkwaardigheid met anderen te kunnen leven.
Wat is eigenlijk de functie van emoties? Je leert op respectvolle wijze je gevoelens uiten zonder ze te hoeven wegstoppen of afreageren. Je kunt emotionele regulatie voorleven én de intense gevoelens van je kind met compassie te begeleiden.
Wat is het verschil tussen behoeften, wensen en voorkeuren? En hoe ga je om met (on)vervulde behoeften? Je leert verantwoording nemen voor je eigen behoeften, zodanig dat je de behoeften van je kinderen kunt adresseren zonder aan jezelf voorbij te gaan.

Hoe praat je tegen jezelf wanneer er iets niet helemaal gaat zoals je zou willen? Je leert verbinden met je innerlijke criticus en verschillende oefeningen om jezelf met meer compassie en waardering te kunnen gaan benaderen.

Hoe kun je jouw kind die onvoorwaardelijke ouderlijke acceptatie en liefde geven? Je leert de finesse van empatisch luisteren en oefent met het ontvangen van empathie. Hiermee krijg je ruimte om écht te luisteren naar je kind, door de woorden heen.
Hoe kun je duidelijk vragen om wat je nodig hebt zonder dwang, angst, schuld, schaamte, straf, chantage etc.? Je krijgt handvatten om het minder persoonlijk te nemen wanneer je kind niet meewerkt en manieren om in gesprek te blijven.
Waar ligt de grens tussen beschermen en bestraffen? Je krijgt oefeningen om voor jou scherp te krijgen wanneer je je gezag wilt inzetten en wanneer niet. Je leert uit machtsstrijd te blijven en conflicten in verbinding op te lossen.
Hoe geef je een compliment zonder te prijzen? En hoe kun je beter gaan zorgen voor je behoefte aan (zelf)waardering? We blikken terug op de afgelopen 8 weken en je leert je successen vieren zonder te oordelen, analyseren en evalueren.

En dit levert het je op...

 • je leert jezelf diep kennen, wat je meer begrip voor jezelf oplevert en waardoor je zelfcompassie ontwikkelt
 • je wordt responsiever en compassievoller, krijgt positievere gevoelens voor je kind
 • je zult beter kunnen omgaan met temperament, intensiteit en emoties bij je kind én jezelf
 • je leert omgaan met triggers, patronen uit je eigen opvoeding doorbreken en bewuster kiezen hoe je wilt reageren
 • je leert staan voor wat je nodig hebt op een manier die ook ruimte laat voor je kind om zichzelf te zijn
 • je krijgt meer plezier en rust in je opvoeding, zult minder machtsstrijd en onrust gaan ervaren in je gezin
 • je neemt handvatten en communicatievaardigheden mee die de kwaliteit van je leven en relaties meteen verbeteren
 • je wordt deel van een groep gelijkgestemden waar je in veiligheid kunt delen en steun ontvangen bij vraagstukken
Madelon Noordegraaf Utrecht
De training was prima van opbouw. Niet teveel informatie in 1 keer, ook al zou je zelf soms het liefst meteen naar het einde rennen. Hoe verder de training vorderde, hoe meer nog het besef kwam dat deze volgorde goed is. Eerst ruimte voor jezelf, voordat je er voor de ander kan zijn. Ook fijn dat er op geleide van onze behoeften extra ruimte werd ingelast en extra informatie werd verstrekt. Ook in de pauzeweek was er gelegenheid voor toch een extra conference call of contact via FB. De tijd vloog tijdens de conference call voorbij. Niet omdat er te weinig aandacht was voor eigen casussen, maar omdat de verbinding er was. Dan zou je wel langer door willen gaan, maar dan hadden we de nacht door kunnen praten, denk ik. Prima dus om daar wel een vastgestelde eindtijd aan te houden. En uiteindelijk komt iedereen aan bod.

Klik op de knop hierboven om je plek te reserveren

Wie is Astara?

Ik wilde verbinding in mijn gezin. En ik merkte dat ik communicatieskills miste. Ik kon boos en autoritair worden, óf mijzelf helemaal wegcijferen. Maar voor mijn behoeften opkomen op een manier die respectvol en harmonieus was, en ook rekening hield met de behoeften van mijn gezinsleden, dat had ik nooit geleerd. Ik schreef mij in voor een introductietraining Geweldloze Communicatie

Al snel kwam ik erachter dat ik zelf de grootste blokkade in de communicatie met anderen was. In al die momenten dat ik mij ergerde aan het gedrag van mijn kinderen, wilde dat dingen anders waren of vond dat iets op mijn manier moest gebeuren, bleken overtuigingen een rol te spelen. Die mij niet hielpen om in een gelijkwaardige, harmonieuze verbinding met anderen te kunnen staan. Integendeel, ik ontdekte dat het opvoeden van mijn kinderen eigenlijk draaide om het opvoeden van mijzelf.

Inmiddels ben ik een veelgevraagd coach, trainer en mediator en heb ik al honderden ouders getraind in de vaardigheden en mindset om echt onvoorwaardelijk te blijven in de omgang met kinderen en weg te blijven van straffen en belonen, manipulatie, beschamen of schuldig laten voelen als opvoedmiddelen. Als Geweldloze Communicatie trainer ben ik internationaal gecertificeerd bij het Center for Non Violent Communication en lid van de Nederlandse Geweldloze Communicatie Kring. Mijn bedrijf Zayma Training & Coaching is een CRKBO geaccrediteerde instelling.

En wanneer ik niet bezig ben met het geven van trainingen en workshops ben ik het leven aan het vieren met mijn twee zoons en babydochter, en zijn wij de wereld aan het verkennen in Nederland of ver daarbuiten. Ik werk en leef nauw samen met Jort Bijleveld, ook gecertificeerd trainer Geweldloze Communicatie. Wij leven vanuit een gedeelde intentie om samen te spelen, leren, lachen, huilen, het grote avontuur van het leven aan te gaan. Deze intentie drijft niet alleen ons partnerschap en werk, maar schept ook een veilige omgeving voor de kinderen, waarin zij, zoveel mogelijk, in alles gezien en gehoord kunnen worden.

 

Astara Lieuw-On

3 programma's

Kies zelf hoe intensieve begeleiding je wilt

Brons Programma
Online Training (zelfgeleid)
€ 149

✔ Toegang tot de besloten online trainingsomgeving op de website

✔ Levenslange toegang tot de geheime facebook community

✔ 10 readers (ebooks) met alle basistheorie

✔ 9 videos waarin ik duidelijk een basisthema uitleg

✔ 4 audiobestanden met geleide oefeningen, visualisaties en meditaties

✔ Heel veel werkbladen en opdrachten om in je dagelijks leven mee te oefenen

✔ En nog veel meer aan bonusmaterialen

Zilver Programma
Online Training + Groepscoaching
€ 295

✔ Alles uit het Brons programma plus...

✔ Elke week een conference call met verdieping van de theorie en tijd om vragen te stellen.

✔ Een bonuspakket met leermiddelen voor gebruik tijdens de conference calls.

Goud Programma
Online Training + Privé Coaching
€ 395

✔ Alles uit het Zilver programma plus...

✔ ... 2 privé empathie sessies van één uur 1-op-1 coaching

✔ ...ÉN onbeperkt emailcontact voor al je persoonlijke vragen en twijfels

Catelijne Peters Brabant
De groep die zo ontzettend veilig was waardoor ik hele kwetsbare dingen heb durven uiten, doodsbang, maar vaak zulke lieve reacties en steun, dat had ik ook echt nodig. Dat ik helemaal niet de slechte moeder ben die ik heel lang dacht te zijn omdat ik nu steeds meer de behoefte achter het gedrag kan zien. En de behoeftes die ik zelf heb, echt nooit bij stilgestaan of geweten dat ik die had. Maar ook de gevoelens, fijn om ze echt te voelen in mijn lijf en te kunnen duiden, steeds meer. Ik vind dit GEWELDIG en zou zo graag meer ouders dit willen laten ervaren, en hun kinderen.

Veelgestelde Vragen

Online Training

Voor de start van de training inventariseren we met de groep wat het beste moment zou zijn voor de conference calls. Wanneer lukt het om een tijdstip te vinden dat voor iedereen uitkomt, dan kiezen we daarvoor. Mocht het echt niet mogelijk zijn om in consensus (zonder overwegende bezwaren) een aanvangstijd te prikken, dan zal er een schema gemaakt worden waarbij er wordt gevariëerd in dag/tijdstip. Op die manier zal er in de duur van de online training hopelijk tenminste een conference call zijn waarbij je live kunt aansluiten.

Kun je eens niet bij een conference call zijn dan kun je die ook later terugkijken. Er wordt van elke sessie een opname gemaakt. Deze wordt tijdelijk beschikbaar gesteld aan iedereen in de trainingsronde waaraan jij ook deelneemt. Zo wordt iedereen betrokken en geïnformeerd. De opname blijft beperkte tijd beschikbaar en zal voor aanvang van de volgende conference call weer verwijderd worden voor ieders privacy. Er worden geen opnames bewaard.

Category: Online Training

De Online Training is een uitgekiend traject van 8 lessen (en een extra bonusonderdeel) dat is uitgesmeerd over 12 weken/3 maanden. Iedere week krijg je een email als er een nieuwe les klaarstaat. En daarnaast zijn er ook 3 stopweken, zodat je tijd hebt om even te bezinnen, terug te blikken op een bepaald onderdeel of wat in te lopen als je eens druk bent geweest met onvoorziene omstandigheden.

Elke les is een afgebakend onderdeel waar je helemaal zelfstandig mee aan de slag gaat. Je hebt dus ook zelf in de hand hoeveel tijd je eraan wilt besteden. Om het lesmateriaal tot je te nemen heb je ongeveer een uur in de week nodig en de wekelijkse conference call duurt een uur tot anderhalf (de aanvangstijd bepalen we in overleg met de groep). Daarnaast kun je in de geheime facebook groep uitwisselen met anderen, ALS je dat wilt. Ook optioneel is het oefenen met een empathie buddy. Door uit te wisselen met een mede-deelnemer kun je nog extra ondersteuning krijgen en samen oefenen. Je bepaalt zelf of je hier tijd voor wilt maken.

Maar je kunt alle oefeningen ook prima voor jezelf doen. De opdrachten die je aangereikt krijgt zijn oefeningen die je in je dagelijks leven meeneemt, ze kosten dus geen extra tijdsinvestering. Het is meer een bewustzijn dat je meeneemt en waar je in je dagelijks leven praktisch mee aan de slag gaat. Zo doe je in je eigen tempo je persoonlijke inzichten op.

Al het lesmateriaal kun je downloaden om te bewaren en je blijft onbeperkt toegang houden tot de besloten website. Dus ook na afloop van de 3 maanden kun je steeds terugkomen op een onderdeel met een frisse blik en zo wat meer verdieping of herhaling krijgen. Het geeft dus niet als je het tussentijds druk mocht krijgen. Je blijft onderdeel van de community en het leerproces stopt niet na afloop van het programma.

Category: Online Training

Je bent welkom om gebruik te maken van de facebook community om te verbinden met andere deelnemers, vragen te stellen, mee te leven met elkaar etc. Voorlopig blijft dit het medium, omdat het de communicatie onderling vergemakkelijkt, zorgt dat je meer steun kunt ontvangen en herkenning en gelijkgestemdheid ervaren. Een apart forum hiervoor bleek voor veel deelnemers hierbij toch niet hetzelfde gemak en toegankelijkheid te geven.

Dus als je geen Facebook meer gebruikt kun je ervoor kiezen om een nep-account te maken speciaal voor dit doel. Of het is ook prima als je meedoet zonder hier gebruik van te maken en zo te zorgen voor je behoefte aan privacy.

Voordelen van deelname aan de Facebook groep:

 • Wat meer aanvullende resources. Deelnemers delen er hun ervaringen en artikelen of videos die ze aanspreken.
 • Als je diep wilt gaan, voor persoonlijke transformatie is het belangrijk dat je veiligheid en steun kunt ervaren, daar draagt een community aan bij.
 • Ik merk dat de coaching via de facebookgroep een enorme meerwaarde heeft. Je kunt daardoor sneller vooruitgang boeken.
 • Deelnemers geven aan dat ze heel veel hebben gehad aan de herkenning en gelijkwaardigheid in de groep. Te weten dat ze niet alleen zijn met hetgeen ze lastig vinden hielp hen zichzelf met meer mildheid te bezien.
 • Ik kan geen persoonlijke vragen via andere kanalen beantwoorden, voor de online trainingen kies ik voor groepscoaching en hier zijn de prijzen ook op gebaseerd. Je kunt je vragen op Facebook stellen, en als je daarbuiten ondersteuning of persoonlijke aandacht van mij nodig hebt kun je eventueel voor privé sessies ernaast kiezen, of een live training bijwonen.

Dit gezegd hebbende zijn de online trainingen zo opgezet dat je die geheel zelfstandig kunt doorlopen. Ook zonder deelname aan de community. Het is voor ons dus geen bezwaar als je dat stukje laat voor wat het is.

Er staat veel trainingsaanbod op deze website, en soms vindt men het ingewikkeld om hier een weg in te vinden. Vragen die ik krijg zijn:

 • Waarmee begin ik het best?
 • Wat heb ik het meeste nodig?
 • Ik wil graag de diepte in, komt een introductieworkshop daar wel aan tegemoet?
 • Wat is haalbaar/wenselijk?

Ik ben steeds geroerd om te horen dat ouders diepgang zoeken, ik stel mij zo voor dat er dan veel motivatie is om onvoorwaardelijk ouderschap te leven in alle vezels. Dat er al wat bewustzijn is rondom oude patronen en de wens om deze te doorbreken. En ook pijn, de wens om een bepaalde dynamiek in het gezin zo snel mogelijk te veranderen. Als je last hebt van bepaald gedrag van je kinderen of reageert op manieren die je eigenlijk niet wilt kan ik me voorstellen dat je zo snel mogelijk oplossingen wilt.

Onze basistraining Ouderschap met Compassie geeft diepe inzichten en realisaties waarmee deelnemers meteen hun relaties en levensgeluk vergroten. Je leert verantwoordelijkheid nemen voor je eigen gevoelens, de daaronder liggende behoeften ontdekken, helder en concreet je wensen en verzoeken te verwoorden en openstaan om met nieuwsgierigheid te luisteren naar de betekenis van de boodschap van anderen. Dit vraagt een geheel nieuwe manier van denken, voelen en contact maken. Hierom is het belangrijk om aan de basis te beginnen en je lichaam de tijd te geven om dit nieuwe bewustzijn te integreren. Ik voel veel compassie voor de wens om na één workshop te willen veranderen in de zen-ouder van je dromen, en ook voel ik bezorgdheid dat je dan wellicht teveel van jezelf eist. Als het zo gemakkelijk was als het lezen van een boek, het kijken van een workshopvideo op YouTube of het volgen van een gratis workshop… dan was er al wereldvrede nietwaar?

Mijn advies is om, als je nog geen ervaring hebt met Geweldloze Communicatie, te beginnen met een introductie zoals de Schoonheid van Boosheid of de Ouderschapschallenge. Hiermee zul je niet meteen onbewust onbekwaam worden, en tegelijkertijd is het alleszins de moeite om die eerste stap te zetten en een begin te maken met je veranderproces. Met een introductieworkshop kun je eerst, zonder al te lange commitment en financiële investering, vrijblijvend kennismaken met deze vorm van persoonlijke ontwikkeling. Daarna kun je het beste de basistraining volgen. Om uiteindelijk effectief aan de slag te kunnen met de meer uitdagende thema’s uit de verdiepingstraining zoals rivaliteit, het weer goedmaken na boosheid, bemiddelen tussen kinderen, schuld en schaamte transformeren, in dialoog met je naasten etc., is het belangrijk dat je bekwaam bent in het kunnen (h)erkennen van je reactieve denk- en gedragspatronen en dat je hier verantwoording voor kunt nemen. Hier gaat bewustwording, training en oefening aan vooraf. En het vraagt een stevige basis en kennis van het model waar wij mee werken.

In de verdiepingstraining en de jaaropleidingen kun je werken aan het verdiepen, integreren en belichamen van al het geleerde. Door op deze manier het traject te doorlopen, maak je een ontwikkeling door van onbewust onbekwaam naar onbewust bekwaam. Van onvoorwaardelijk ‘doen’, naar onvoorwaardelijk ‘zijn’. Van reageren op de automatische piloot naar persoonlijk leiderschap en emotionele stabiliteit.

Hoe dit opleidingspad er in zijn volledigheid uitziet lees je ook hier: Opleidingsprogramma Ouderschap met Compassie

De training bestaat uit 8 lessen. En af en toe is er een pauzeweek die je kunt gebruiken om in te lopen als je iets gemist hebt of om nog eens terug te komen op een bepaald thema voor extra verdieping. Deze tijd is echt nodig om met de theorie aan de slag te gaan en alle inzichten die je hierdoor opdoet rustig te verwerken. Het complete programma duurt daarmee 12 weken/3 maanden.

De planning is als volgt:

WEEKNR LES THEMA
1 Week 1
Gelijkwaardigheid
2 Week 2
Het nut van emoties
3 Stopweek – pauze –
4 Week 3
Behoeftenbewustzijn
5 Week 4 Zelfcompassie
6 Stopweek Empathie Buddy
7 Week 5
Empatisch luisteren
8 Week 6
Omgaan met nee
9 Stopweek – pauze –
10 Week 7
Beschermende macht
11 Week 8 Waardering
12 Afronding Extra’s

Category: Online Training

Ja, het is een besloten en beveiligde omgeving op een apart gedeelte van deze website. Je vindt er alle theorie, oefeningen, mediabestanden en andere leermaterialen. Daarnaast krijg je toegang tot de geheime community op facebook waar je met andere deelnemers ervaringen kunt delen, uitwisselen over je ouderschap of vragen stellen. De facebookgroep is niet alleen besloten maar ook geheim. Dat betekent dat niemand kan zien dat je er lid van bent. Je kunt eventueel een account met een schuilnaam aanmaken.

Category: Online Training

Ik reik je de theorie en vaardigheden aan en in de week die volgt is het aan jou om deze uit te proberen en ervaren. Zo kun je jouw eigen persoonlijke inzichten opdoen en gelijk een begin maken met patronen te transformeren. Je haalt er dus het meeste uit wanneer je zelf actief meedoet. Dit is wel iets waar je voor open moet staan en klaar voor zijn. Natuurlijk kun je ook ervoor kiezen alleen de informatie die ik je aandraag tot je nemen ter inspiratie en het staat je vrij of je er verder iets mee gaat doen. Bij elke oefening is het aan jezelf om te kiezen of je die wil doen. En ik begrijp dat het leven van ouders met jonge kinderen druk is.

De stof is gemakkelijk om te begrijpen, maar het kunnen gebruiken ervan vraagt een commitment om er ook mee te oefenen en dat je serieus met de stof aan de slag gaat. Je kiest zelf hoe intensief je dit wil maken en hoe je je tijd indeelt. Maar als je niet wekelijks minstens een half uur tot een uur tijd voor de theorie en opdracht en een uur voor de conference call kunt vrijmaken (de aanvangstijd bepalen we in overleg met de groep) raad ik je af om de training te gaan doen.

Category: Online Training

Jazeker! Je kunt je plek in de online training reserveren door hier een aanbetaling te doen. Daarna kun je met nog twee termijnbetalingen jouw bijdrage in ruil voor de training voldoen. Of stuur ons even een email op info@zayma.com, dan stemmen we samen een betalingsregeling op maat af.

Category: Online Training

De training begint met de basisprincipes en oefeningen die je helpen begrijpen wat compassie in je gezin brengt en wat het blokkeert. In de opvolgende weken gaan we met steeds verder verdiepende oefeningen en processen werken waardoor je meer zelfcompassie en empathie voor anderen in je dagelijks leven zult brengen. Ook ga je oefenen met een empathie buddy om ervaring en vertrouwen op kunt doen in het ontvangen van empathie en luisteren naar een ander.

Elke weekles bevat:

 • Een principe om te leren
 • Wat theorie om het principe te illustreren
 • Oefeningen om het principe in je gezinsleven toe te gaan passen
 • Links naar referentiematerialen, werkbladen, videos etc.
 • Een conference call bestaande uit verdieping van de theorie en een vraag- en antwoord sessie

Category: Online Training

Load More

Leden Login

Paswoord vergeten?

Word lid

Nieuw paswoord aanvragen
Geef je e-mail adres in. Een nieuw paswoord wordt naar je mailbox gestuurd.